mandag den 25. februar 2013

Kan man tjene penge på en webshop

Copyright (c) 123RF Stock Photos
Internet handlen stormer frem. Hvert år åbner flere og flere webshops, og internettet har gjort hele verden til din lokale handelsplads. Men kan man tjene penge på en webshop, og hvad skal der i så fald til, for at en webshop bliver succesfuld og kendt på nettet. Det vil jeg give dig et overblik over.

100 % engagement
Hvis man ønsker at starte en webshop, kræver det at man går 100 % ind for projektet. Uanset om man ønsker at sælge børnetøj, motorcykelreservedele eller autostole, skal man arbejde målrettet med sin shop. Sørg for at du har styr på følgende omkring dit koncept:

  • Hvem er dine kunder - Dette kan du bruge, når du skal målrette din webshops design, reklame og beskrivelse af produkter og/eller services.
  • Hvad vil du være "kendt" for - Hvordan skiller du dig ud i forhold til de andre webshops, der sælger lignende produkter. Fokuserer du på hurtig levering, fri fragt, eksklusive produkter, rabatter i en kundeklub, nyhedsbreve eller andet.
  • Hvordan skal kunderne finde dig - Vil du bruge penge på adwords, bannerannoncer, SEO, bruge sociale medier som Facebook og twitter og/eller bruge portaler som trendsales.dk, dba.dk eller qxl.dk


Arbejd både i og for din webshop
Det er vigtigt at man bruger 50% af sin tid på at arbejde i sin butik, og 50 % af tiden, hvor man arbejder for butikken.

At arbejde i butikken, indebærer at man modtager ordrer, pakker korrekt, så man ikke glemmer en vare, og sender hurtigt. Svarer tilbage på mails, opdaterer varekatalog, bestiller varer osv. At arbejde i butikken, betyder altså at "maskinrummet" skal fungerer. Det er vigtigt for at kunderne får en god oplevelse, og vender tilbage, eller giver god feedback til dig, og kundens omgangskreds.
At arbejde for butikken, betyder at man fokuserer på markedsføring, Søgemaskineoptimering, udvikling af kundekoncepter, søger information om produktudvikling og ternds indenfor den eller de vbaregrupper som du sælger. Dvs. alt hvad der har med omverdenens opfattelse af din webshop.

Begge ting er lige vigtige, for at du skal blive en succes.

Pengene ligger i synlighed
Der er mange ting der er vigtige, når man driver en webshop, men skal man tjene penge, skal kunderne kunne finde dig. Derfor mener jeg at synlighed på nettet, er nøglen til indtjening. Mange søger på google når de skal finde et produkt, og kan du ligge på første side, har du klart en fordel, i forhold til dine konkurrenter. Derfor bør du sætte dig ind i søgemaskineoptimering (SEO). Hvis du ikke selv kan finde ud af det, bør du købe søgemaskineoptimering. Pengene er givet ekstremt godt ud, og når du først er kommet godt op i siderne på google, så er det "gratis" reklame lang tid frem.
Man kan også bruge google adwords, hvilket også er effektivt. Problemet med adwords, er bare, at når man stopper reklamerne, stopper trafikken til webshoppen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar