tirsdag den 26. februar 2013

Fordele og ulemper ved leasing


Når man er selvstændig, eller ønsker at starte virksomhed, kan man nemt komme ud for, at man har brug for at investerer et større beløb i en bil, maskiner til produktion, edb udstyr, mv. Om man har pengene eller ej, bør man overveje leasing som en mulighed. Men hvad er leasing og hvilke fordele og ulemper er der forbundet med leasing.

>Lav kapital binding
Hvis du har penge i din virksomhed, til at kunne købe nyt materiel, skal du stadig overveje, om kontant betaling, er den bedste løsning. Årsagen til dette, er at du nemt kan komme ud for en uforudset udgift, betaling af fx. moms, garantistillelse for et stykke arbejde, forudbetaling for bestilling af varer mv. Når man leaser, mindsker man det kapitalbehov som man ellers skulle investerer i den ting, man ellers ville have investeret i.

Leasing vs. lån
Når man har indgået en leasingkontrakt, er den bindende, og du kan ikke betale den ud før tid. Eneste mulighed er at leverer aktivet tilbage til leasingselskabet. Hvis du laver et lån, har du mere fleksibilitet, da du ofte, vil kunne indfri lånet før tid, uden at skulle leverer aktivet tilbage.
Ved leasing har du ikke risikoen for værdiforringelser og almindeligt slid. Du kan, når leasingperioden er udløbet, afleverer aktivet tilbage, og lease en ny model, uden at skulle tænke på om det kan sælges til den rigtige pris, samt tiden du skal bruge på at afhænde det. Når du låner til et aktiv, er det dig der bærer denne risiko.

Er leasing dyrt
Nej, det behøver det ikke at være. De forskellige selskaber, har selvfølgelig forskellige renter og gebyrer, så et forslag er at få et tilbud fra to eller tre selskaber. Ofte vil du også opleve at aktivets værdi er mindre, hvis du køber det af leasingselskabet. Det er fx biler, som de kan købe hjem i større mængder og sælge. Ofte vælger man dog at finde den bil, maskine eller kopimaskine, som passe lige til det behov man har.

Hvem udbyder leasing
Leasing udbydes af flere forhandlere, hovedsageligt på biler, lastbiler og varevogne. Men flere banker, har tilknyttet et leasingselskab, som de udbyder muligheden igennem, så spørg evt. i din bank. Billed - Copyright (c)
123RF Stock Photos

Ingen kommentarer:

Send en kommentar